Arbeit macht frei
Det var faktiskt helt okej idag, var inte överdrivet jobbigt. Åt tacos till matlåda, det är alltid arbetspassets höjdpunkt när jag jobbar där borta. Fy tusan vad jag ska jobba denna veckan, har avklarat 2 av 6 arbetsdagar. Detta är alltså 54 timmar denna veckan, helt sjukt bra med pengar.

En tur till hufvudstaden


Idag har jag varit i Stockholm och kollat på när Elins band och några fler har spelat på Fryshuset. De var riktigt bra och det var kul och underhållande. Som vanligt när man ska till något speciellt ställe i Stockholm så åkte vi förvirrat omkring och letade i den oändligt stora staden, men tillslut så hittade vi rätt! Och det var i grevens tid för det var 10 minuter kvar tills de skulle upp på scen. Det var ungefär 10 band totalt som skulle spela cirka en halvtimme var. Bandet som kom efter Elins band hette "The Marshmellow Valentine", och spelade något som de kallade folkpoprock. Jag vet inte riktigt vad jag skulle vilja kalla det men det lät ungefär som tema låtar till spöket laban och liknande serier.Påvägen hem så stannade vi givetvis vid Godisstoppet i Hummelsta och köpte en massa godis! Sitter just nu och proppar i mig PEZ, synd bara att jag inte har någon såndär leksak som kan trycka fram dem med på ett häftigt sätt! Nåja smaken är likadan ändå.

Imorgon så ska jag jobba och sedan träffa Anna, det senare ska bli trevligt.

Photoshop


Idag sov jag länge som satan, när jag vaknade så började jag genast sätta igång med första lektionen på digital bildbehandling. Höll på i någon timme tills Anna kom och hämtade upp mig och vi åkte sedan hem till henne och umgicks samt kollade på en film (1408), sedan åkte vi till Media Markt för att hitta en stereo till henne. Tack för idag var jättemysigt.

När jag kom hem så fortsatte jag genast på lektionen och höll på den fram tills nu, tog iofs en matpaus mitt i. Men allt som allt så har jag nog spenderat 6 timmar idag på att göra första lektionen och lära mig det mesta av grunderna i photoshop. Och det är ju ett helt sjukt program, man kan ju få en riktigt grå ,ful och tråkig bild att bli riktigt härligt färggrann, ljusstark och med sprallig utstrålning! (men duh! det visste väl alla redan, har inte känts realistiskt för mig förrens nu bara).

Kolla på exemplen här nedan första bilden är efter redigeringen och den andra bilden är usprungsbilden som jag använde. Det är otroligt hur mycket man kan lära sig på endast en dag såhär, kunde knappt något innan. Har haft mycket roligt kan jag säga!

Vad tycker ni? Jag ska förvrigt göra en fotobok varje eller varannat år från alla årets resor, iallafall om det blir ett par om året. Vilket det definitivt ska bli eftersom jag älskar att resa. Fick idén från sidan här nedanför, ni borde också göra det!

http://digitalfoto.fpgroup.se/default.asp?id=1934&sida=1037

Påsklov(tänk er att detta är en metaforisk bild, sen får ni själva fundera på vad den betyder)

Vädret och värmen är så himla välkomnat av mig, förra veckan spenderade jag största delen av min tid i ett fryslager utan fönster eller något annat sätt att märka av hur härligt vädret är. Men nu har jag ledigt hela denna veckan och det ska bli fantastiskt skönt. T.ex. idag när jag slutade jobba idag så cyklade jag ner på stan och åt spicy med Thomas, sen satte vi oss utomhus och även fast solen nästan gått ner så kunde jag sitta där i bara tjocktröja utan att frysa. Täckjackan har ju sett sin sista dag för den här vintern. Woho!

Igår var jag ute på ett äventyr fick nämnligen jobba en dag på ICA lagret i Kallhäll. Variation förnöjer även om man hade ungefär samma syssla som här hemma så var det tillräckligt annorlunda för att jag skulle tycka att det var lite spännande. Fick ju komma utanför Västerås en dag, var ju härligt det! Sedan så kom Anna hit och gjorde mig sällskap och vi pratade och gosade tills hon var tvungen att åka hem.

Fick mina deklarationspapper idag också. Var väldigt nervig när jag öppnade dem. Från början läste jag fel och trodde att jag skulle få betala cirka 23 880 kr (fick panik, men det var tydligen totala skatten jag hade betalat redan). Gud vad tur att det inte stämde, nu ska jag istället få tillbaka några tusingar. Tack alliansen för jobbskatteavdraget som gav mig riktigt mycket tillbaka.

Det är ju skillnad på att säga och att verkligen göra som man säger, men jag brukar göra det mesta jag säger. "Sikta mot stjärnorna och landa på månen" som jag brukar säga. Dessa saker ska jag försöka ge mig på nu under påsken.
  • Träffa Anna (prio 1)
  • Njuta av vädret
  • Övningsköra och plugga teori (kanske tillochmed ta en körlektion)
  • Göra en lektion ur Digital Bildbehandling
  • Lära mig mer om privatekonomi
  • Gymma 3 gånger denna veckan
Kommer nog att skriva lite mer nu när jag är ledig och får mer varierade intryck, erhm :P.

Produktiv dag
Denna dagen har/kommer bestå/bestått av följande:

  • Har ansökt till högskole kurser till hösten.
  • öppnat konto på Avanza (måste sätta mig in i ekonomi, finns ju mycket pengar att tjäna!).
  • Ska jobba i frysen 14:30 till 22:50.

Här kommer några citerade fördomar från en anonym person i min närhet. Jag skrattade väldigt mycket när jag hörde dessa uttalanden, ganska knäpp synvinkel men det ligger väl något i dem. Som det gör i de flesta fördomarna.

"Fan alltså bulgarer är hemska människor, fy faan alltså. Ludna på ryggen och skär halsen av folk"
"jävla grodätare som inte vill lyssna på andra" (denna var riktad mot fransmän).

RSS 2.0