Vad knäppt det känns!


Har julen varit? Känns verkligen inte som det! Snart är det 2010, kommer säkerligen bli ett av de bästa åren i mitt liv. God fortsättning och gott nytt år!Har ännu inte fattat i huvudet att jag ska iväg om endast ett par veckor, kan inte förstå. Förrens det är dags, det kommer bli omtumlande när jag väl inser. Men kul ska det bli! Skidåknings frosseri på en härlig alport kan inte gå fel. Allt är bara så skönt när man åker skidor. Stämningen, naturen och känslan av att flyga fram helt som man själv väljer. Har märkt att det är ganska lätt att stimulera mig.

På ICA lagret lär man sig en hel del även om man inte tror det själv, man lär sig jobba hårt. Utstå kyla, uppskatta en matlåda med överkokta snabbmakaroner med köttbullar. Stresshantering osv, ja listan är oändlig.Beställde nu en finfin ryggsäck med inbyggt ryggskydd, testade den i Åre och den sitter kanonfint. Har lite panik över vart jag ska hitta ett billigt flyg, verkar som att man får betala tusentals kronor för extra bagage hos de flesta lågprisbolag.

Ska klippa mig imorrn, det är efterlängtat. Och hänga med Hampus och sen Anna, det är också efterlängtat.
Gonatt

Snön har kommit
Nu är det vita guldet här. Har inskaffat en bibel, polvere rosa. Längtar oerhört att få utvecklas som skidåkare, människa osv. Gäller att man väljer tankebanor, vad ger nåt och vad ger inte något. Blir riktigt glad och optimistisk när jag tänker kring italien resan, så den får fylla en hel del av min hjärna just nu. Halva nöjet med en resa är tiden innan där man längtar och överlever vardagen för att man vet att snart är det dags.


Vintern är äntligen här
4-6/12 TRYSIL

Sälens Vandrarhem bodde jag och farsan på, varje morgon åkte vi över till Trysil för skidåkningen. Första svängarna kändes ovanligt säkra, fick köra in nya skidorna lite. Vi kollade på film och åt tacos på lördagkvällen, lunchen i backen bestod av hamburgertallrik för mig. Maten är en VIKTIG del av skidresor.10-13/12 ÅRE

När jag kom till Åre var jag allmänt förvirrad och nervig, första mötet med en av säsongspolarna och en kurs där det gäller att man koncentrerar sig ordentligt. Allt gick som smort överlag, tidiga morgonar och ännu tidigare kvällar. Kursen var väldigt intressant och nu har jag då examen på SLAO Lavin 1, en hel del matnyttigt har vi lärt oss inför offpisten i Italien.

Teori och praktik var förenat i ett riktigt bra upplägg, första dagen innehöll allmän introduktion och teori kring laviner. Vi fick också träna en hel del med lavinsändare vid en snöhög som kanonerna hade spottat upp nyligen.

Andra dagen fick vi vandra uppåt i cirkus 1 timme 20 minuter, extra jobbigt var det för mig och John som fick pulsa i snön utan stighudar på skidorna. Kort lunchrast med djupfryst banan och Risi Frutti utan sked, vinden gjorde det extra kallt. Efter ett snötest och en grävningsövning så åkte vi nerför, försökte komma ner utan att förstöra skidorna på alla stenar som stack upp. Det var en intressant dag men med inte de bästa förhållandena.

Tredje dagen repeterade vi det mesta och gick igenom riskbedömning och gjorde examination, en med lavinsändare och en muntlig. Alla 5 deltagare klarade proven och det kändes som en lättnad.

11/1-11/4 Alagna, Italien

Taggad och redo, kunskap inhämtad och skidorna har fått några svängar. John verkar förövrigt vara en riktigt schysst kille och vi kommer att komma riktigt bra överens, känner mig lite mindre nervig över det hela när jag nu VET att iaf en av de andra är riktigt reko. Tror vi kommer bli ett härligt gäng.

Bara 28 dagar kvar tills avresa, ska bli riktigt roligt. Det blir en kombination av nytta och nöje, även om det blir dåliga snöförhållanden så får man iallafall testa att bo utomlands ett tag. Hoppas att skidåkningen överlag blir fantastisk, minst ett par dagar kommer att vara riktigt otroligt bra det vet jag iallafall.


RSS 2.0