Vintern är äntligen här
4-6/12 TRYSIL

Sälens Vandrarhem bodde jag och farsan på, varje morgon åkte vi över till Trysil för skidåkningen. Första svängarna kändes ovanligt säkra, fick köra in nya skidorna lite. Vi kollade på film och åt tacos på lördagkvällen, lunchen i backen bestod av hamburgertallrik för mig. Maten är en VIKTIG del av skidresor.10-13/12 ÅRE

När jag kom till Åre var jag allmänt förvirrad och nervig, första mötet med en av säsongspolarna och en kurs där det gäller att man koncentrerar sig ordentligt. Allt gick som smort överlag, tidiga morgonar och ännu tidigare kvällar. Kursen var väldigt intressant och nu har jag då examen på SLAO Lavin 1, en hel del matnyttigt har vi lärt oss inför offpisten i Italien.

Teori och praktik var förenat i ett riktigt bra upplägg, första dagen innehöll allmän introduktion och teori kring laviner. Vi fick också träna en hel del med lavinsändare vid en snöhög som kanonerna hade spottat upp nyligen.

Andra dagen fick vi vandra uppåt i cirkus 1 timme 20 minuter, extra jobbigt var det för mig och John som fick pulsa i snön utan stighudar på skidorna. Kort lunchrast med djupfryst banan och Risi Frutti utan sked, vinden gjorde det extra kallt. Efter ett snötest och en grävningsövning så åkte vi nerför, försökte komma ner utan att förstöra skidorna på alla stenar som stack upp. Det var en intressant dag men med inte de bästa förhållandena.

Tredje dagen repeterade vi det mesta och gick igenom riskbedömning och gjorde examination, en med lavinsändare och en muntlig. Alla 5 deltagare klarade proven och det kändes som en lättnad.

11/1-11/4 Alagna, Italien

Taggad och redo, kunskap inhämtad och skidorna har fått några svängar. John verkar förövrigt vara en riktigt schysst kille och vi kommer att komma riktigt bra överens, känner mig lite mindre nervig över det hela när jag nu VET att iaf en av de andra är riktigt reko. Tror vi kommer bli ett härligt gäng.

Bara 28 dagar kvar tills avresa, ska bli riktigt roligt. Det blir en kombination av nytta och nöje, även om det blir dåliga snöförhållanden så får man iallafall testa att bo utomlands ett tag. Hoppas att skidåkningen överlag blir fantastisk, minst ett par dagar kommer att vara riktigt otroligt bra det vet jag iallafall.


Kommentarer
Postat av: Hampus

Seriöst olle, du måste fixa så vi kan co-opa. Det vore så jävla nice. Fixat!

2009-12-17 @ 01:12:12
URL: http://dnledefi.blogspot.com
Postat av: Olle

im on it :P ska grejja det asap med coop

2009-12-17 @ 10:47:12
Postat av: Anna

Så bra Olle ;) Ja de här är ju verkligen "once in a life time" :)

2009-12-17 @ 17:30:59

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0