Resan


Har tagit ganska många bilder, dock är nästan alla från första dagen när vi kom dit och den enda helfina dagen med skidåkning. Och eftersom jag bara vill minnas dagarna med fint väder så tog jag bara bilder på dem dagarna. Här ska jag nu skriva dag för dag om resan och sedan en liten utvärdering.

Dag 1Steg av flyget och klev in i bussen för transfer till hotellet i Ischgl, När vi sedan kom fram så var vädret strålande och helt underbart. Ungefär 15 grader i solskenet nere i byn. När vi hade gjort oss instadda på hotellrummet så gick vi ut för att äta en sen lunch. Vi satt utomhus och åt en varsin pizza och stekte i solen. Och med bergväggarna runt omkring byn så kändes det hela väldigt stämningsfullt. Mer hann vi inte med denna dag eftersom vi slocknade direkt när vi kom tillbaka till hotellrummet.

Dag 2Vi gick upp tidigt och åt frukost, vädret var riktigt bra och vi var väldigt sugna på att åka. När vi kom upp i backen så var det aningen mulet men sikten var milslång och solen sken ändå igenom molntäcket. Vi körde snabbt och det var härlig carving i de otroligt fina pisterna. Sedan var det dags för lunch och då satt vi utomhus och jag åt en utsökt wienerschnitzel med pommes frites. Efter lunch var vi så otroligt trötta så vi körde några åk och sedan tog vi oss ner till hotellet för att kolla in deras förstklassiga sauna anläggning. Det var så otroligt skönt att slappna av sådär när man är trött efter skidåkningen.

Dag 3-6

Stora skidåknings deppressionen, vädret var värdelöst nästan hela tiden. Molnigt och dimmigt, snöfall och stormvindar.
Åkningen var rent utsagt skidållig. Första dagen med det dåliga vädret så ramlade jag fler gånger än jag kan räkna. Folk var ju så rädda att de körde sakta och pjöjde upp vallar med snö i backarna. Och man såg ett par meter framåt så när man kom där och skulle svänga så kom en vall som en överraskning och man studsar till och ramlar.Detta är en karta över sauna anläggningen på hotellet, och den räddade absolut oss från att tycka att dessa dagar var totoalt värdelösa. Vi (eller jag iallafall) spenderade åtminstonde 2 timmar om dagen på det här stället. Maten var också något som räddade dagarna, man kunde ju alltid se fram emot 2 utsökta måltider om dagen.

Dag 7

Denna dag så fick vi faktiskt cirka 2 timmar på morgonen väldigt bra åkning och det utnyttjade vi till max, vi hade hittat en mycket fin blå pist som vi körde om och om igen tills vädret blev sämre. Sedan åt vi lunch och drack jägertee (som består av 1/3 stroh rom som är 80 % och  2/3 vatten med lite smakämnen). Därefter så åkte vi ner till hotellet och tog en tupplur och därefter sauna. Sedan gick vi och kollade i lite affärer och åt en utsökt middag, Vilken tur att vi fick lite bra skidåkning såhär sista dagen och allt.

UtvärderingResan blev väldigt lyckad och det var verkligen skönt att få komma hemifrån ett tag. Det jag kommer att minnas mest är nog åkningen första dagen och saunan som var så skön att gå till varje dag efter åkningen. Hade också ett mål att uppfylla under resan. Det var att äta en wienerschnitzel om dagen och jag det klarade jag enkelt, blev totalt 10 stycken under resan.

Kommentarer

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0