Om livet vore enkelt (iofs är mitt liv enkelt för tillfället)


Nu har jag nyss gått igenom en frenetisk session av The Sims 3 spelande. Tror minsann att jag spelat 6 timmar streck! En väldigt bra investerad Lördagkväll faktiskt. Har varit ett leende på mina läppar ungefär hela tiden, allt är så otroligt enkelt i spelet. Enkelt men samtidigt så kan man göra så himla mycket. Hann bli fulländad författare och nyhetsankare, gick i pension alldeles nyss och ska vid nästa speltillfälle köpa en stor fin bil jag har sparat till.Tänk om livet vore som i the sims, herregud vad alla skulle trivas! Man behöver ju inte oroa sig för jobb direkt, finns så att man kan välja och vraka direkt. Alla skulle kunna uppfylla sina (högsta) drömmar medans bara ett fåtal får det i verkliga livet. Och alla har samma grundförutsättningar för att lyckas, det är jävligt enkelt helt enkelt hehe. I spelet skulle man t.ex. kunna flytta till en helt ny stad och få jobb direkt och hur många bekanta och nära vänner man vill, vore inte det riktigt nice om det var så i verkliga livet? Allt är ju förjäkla komplicerat i livet, men det är ju charmigt på samma gång. Då uppskattar man verkligen alla framsteg och det man lyckas med.3 månader har jag och denna godbit varit tillsammans nu, skål!

Vad är viktigast EQ eller IQ?


EQ är alltså den Emotionella Intelligensen och den mäts i ens förmåga i dessa kriterier (de flesta vet väl säkert vad det är men jag tänkte skriva om det ändå! sug på den ni):
  • Perceiving emotions
  • Using emotions
  • Understanding emotions
  • Managing emotions
Nu blev det för mycket att gå in på detalj exakt vad det är men ni kan gå in på länken ovan för att se wikipedia sidan om ämnet. Det handlar iallafall om känslor, vad är då viktigast mellan att vara duktig på känslor och att vara intelligent? "Emotionell Intelligens" känns bara som ett antibegrepp för mig då jag högst personligen definierar intelligens med t.ex. att kunna räkna ut en komplex ekvation. Därför kallar jag det "duktig på känslor" istället.Ett scenario:

En kille som arbetar på ett lager har högt ackord och har många bekanta på arbetsplatsen, medans en annan kille har genomsnittligt ackord och har ingen/några bekanta på arbetsplatsen. De kanske har lika högt IQ och är exakt lika starka i kroppen, vi säger att de är lika på alla sätt. Dock så är ju den ena mer emotionellt intelligent genom att den vet hur den ska motivera sig själv för att prestera bra och den har dessutom god social kompetens.

Personer med högt EQ får som dem vill genom att använda och kontrollera sina känslor, istället för att styras av dem. Själv ligger jag mittemellan och fick ett ganska genomsnittligt resultat på ett seriöst test som jag länkar till nedan. Denna testsidan upptäckte jag alldeles nyss och det känns som att jag kommer göra en hel del test där, verkar ju vara en kalasbra sida!

Min åsikt är att EQ är enormt viktigt för att lyckas bra med något, samtidigt får man ju inte ha 80 i IQ för då får man ju plocka kollin på lager hela livet. Men även om man gör det så hittar man nog ett sätt att bli lycklig med det då man är känslomässigt smart!

Emotional Intelligence test

"Jag har inte tid!"
Nu är det såhär va, att det känns som att ta körkort är lika tidskrävande som att klara gymnasiet. Har varit på körlektion tidigt imorse, och det går otroligt segt att bocka i de olika uppgifterna i läroplanen. Vill ju inte att det ska kosta 15 000 att ta körkort, det är ju helt sjukt. Men det kommer antagligen att landa ungefär där eller ännu mer. Knappt börjat röra teorin eftersom jag då får självmordtankar...

Har aldrig förstått hur man kan använda ett uttryck som "jag har inte tid", om man inte är t.ex. kung eller president där schemat är fullproppat 365 dagar om året. Men för oss vanliga dödliga så tycker jag att det har skett lite inflation i begreppet, man borde istället säga "jag ORKAR inte". För det är precis så det är, man har tid för nästan vad som helst men oftast måste man prioritera och kanske skippa något för att orka med det viktigaste.

Just nu så har jag mer än halva bildbehandlingskursen kvar som jag måste göra klart innan juni månad. Samtidigt så håller jag på att försöka prioritera körkort mest och pyssla med det. Sen mitt i alltihop så ringer jobbet såklart och man kan ju inte tacka nej till lite extra pengar, och då får man som vanligt skrota dagens planer.

Och då känner jag nu att jag gör ungefär allting halvhjärtat, eftersom jag inte är en robot med oändlig energi. Är faktiskt ganska bekväm av mig och vill helst inte ha många bollar i luften samtidigt, snarare klara av en boll itaget och snabbt gå till nästa. När jag är klar med bildbehandlingen så kommer jag kunna fokusera min energi på endast körkort och jobb. Och sedan när jag är klar med körkortet så är det bara jobb och möjligtvis träning, det ska bli oerhört skönt när den tiden kommer.

Nu ska jag gå igenom ännu en video lektion i pingpong för att sedan åka och jobba!

RSS 2.0