Första februari

Månaden februari kunde inte ha startat mycket bättre såhär. Vi vaknade imorse och det var kallt som fan, 12 grader i lägenheten. Solen sken och vädret var kyligt men fortfarande underbart. En klassiker härifrån som jag kommer minnas länge är att toan verkligen ångar när man pissar på morgonen.

Efter en stor och stabbig frukost så kom vi iväg mot liftarna, vi åkte ett uppvärmningsåk i pisten. Sedan var det dags för den legendariska offpist nedfarten Balma, som man sett ett antal gånger i filmen "Re:session". Den var underbar med fräscht puder som var orört. Hela dagen i bergen kändes som att leva i ett vykort, otroligt fint väder hade vi idag och har hittils haft under resan.

I slutet av Balma fanns en liten by som var totalt obebodd, gamla fina stenhus med målningar av Maria Magdalena. Måste säga att Italienare verkar vara ett starkt religiöst folk, i ALLA byar finns en kyrka hur liten byn än är. Efter byn så kom vi ner mot en snårig och besvärlig skogsnedfart. Därefter kom vi till ett nerlagt kafé där vi skottade fram en parkbänk som vi satte oss vid och åt matsäck, solen sken och allt kändes underbart. Därefter så blev det en hel del trubbel med att ta sig tillbaka till Alagna, men vi lyckades tillslut.

När vi kom hem trötta och sovfärdiga så fick vi en chock, det var 9 grader i lägenheten och gasen hade gått sönder IGEN! Så en gas-kille kommer återigen hit imorrn och ska laga felet. Jag tog på mig mina tofflor och bäddade ner mig i överslafen, somnade sedan till filmen Watchmen och fick mig en välbehövlig powernap fram tills middagen. Som förövrigt smakade förjävla gott alltså.

RSS 2.0