Mollia


Bor i en liten by på 18 invånare, den naturliga mötesplatsen är den lokala baren. Den ägs av ett äldre par som driver den tillsammans, när man går in där så ler och välkomnar alla en. Ett glas vitt (bianco) eller ett glas rött (rosso) vin kostar endast 1.5 euro. Man blir överöst med gratis snacks och italiensk skinka och ost, ibland tom pizza. Man kan fundera på hur ett sånt ställe går runt, verkar vara ganska trevligt att vid sin pension driva en liten bar dit ens vänner och bekanta sen länge kommer efter jobbet och tar ett glas vin. Ingen vinstdrivande verksamhet direkt men de har det nog bra på många sätt ändå. Kändes ganska gemytligt att sitta och knapra på ett kex med en god skinka på samtidigt som en gubbe sitter och spelar gitarr vid borden.

Lärt mig 3 italienska ord idag mycket stolt, lärde mig 2 i baren och 1 genom att läsa på en tortiliniförpackning. Rutinen här är att sova ut, ge sig ut i backen och åka fram tills 4 snåret. Sedan hem och kika en film samt laga mat, kanske en vända till baren eller så går man till sängs tidigt. Sedan är det bara upp igen och köra skidor som tusan så man blir helt slut.Det här är den bästa skidåkningen jag upplevt utan tvekan, antingen har jag varit för liten och dum eller så har vädret varit dåligt när jag fått chansen till det. Solen skiner och vi njuter, vi hittade lite orörd offpist med bra snö i Champoluc idag och körde 4 åk på ungefär samma ställe. Resten av skidåkningen tillbringades i pisten där vi carvade så det stod härliga till. 

Kommit fram till att south park och family guy är riktigt bra serier under min tid här hittils också, kommer att ha sett alltför mycket av dem när jag är påväg hem senare i vår. Att döma är meningslöst, ska försöka se till att sluta med sånt (inte bara tv serier utan människor också).


Sista partyt i Västerås
Blev hämtad av Anna och Johanna och sedan körde vi mot förfesten hos Thomas på Vetterstorp, det var trevligt och jag spetsade till bålen lite extra med jägermeister. Blev Mcdonalds för mig Hampus och Hanna, vi fick skjuts ner av Anna och Johanna. Väl där så tog jag en el maco meny, då fick Hanna skaka påsen. Hällde ner jägermeister i colan och slafsade vidare på donken maten.

Blev sedan att skiljas åt från Hampus och Hanna och därefter gå mot conrad. Skulle betala inträde, men saknade kontanter. Gick mot skrapans automat, den var stängd. Letade vidare och hittade tillslut en bankomat och hämtade ut pengar för att sedan gå in på konrad. Vi hade kul och dansade som fan.

På bussen hem så hade jag samtal med några nyinflyttade från Ludvika, jag fick gissa mig till vart de kom ifrån och sedan diskutterade vi trakten. Romme alpin och sedan utelivet här i Västerås, vilka härliga och trevliga människor som finns här i världen alltså. Samtalen började med att jag sov på bussen men blev väckt av dem för att jag inte skulle försova mig, vad omtänksamt. PUSS ANNA :)


RSS 2.0