Mollia


Bor i en liten by på 18 invånare, den naturliga mötesplatsen är den lokala baren. Den ägs av ett äldre par som driver den tillsammans, när man går in där så ler och välkomnar alla en. Ett glas vitt (bianco) eller ett glas rött (rosso) vin kostar endast 1.5 euro. Man blir överöst med gratis snacks och italiensk skinka och ost, ibland tom pizza. Man kan fundera på hur ett sånt ställe går runt, verkar vara ganska trevligt att vid sin pension driva en liten bar dit ens vänner och bekanta sen länge kommer efter jobbet och tar ett glas vin. Ingen vinstdrivande verksamhet direkt men de har det nog bra på många sätt ändå. Kändes ganska gemytligt att sitta och knapra på ett kex med en god skinka på samtidigt som en gubbe sitter och spelar gitarr vid borden.

Lärt mig 3 italienska ord idag mycket stolt, lärde mig 2 i baren och 1 genom att läsa på en tortiliniförpackning. Rutinen här är att sova ut, ge sig ut i backen och åka fram tills 4 snåret. Sedan hem och kika en film samt laga mat, kanske en vända till baren eller så går man till sängs tidigt. Sedan är det bara upp igen och köra skidor som tusan så man blir helt slut.Det här är den bästa skidåkningen jag upplevt utan tvekan, antingen har jag varit för liten och dum eller så har vädret varit dåligt när jag fått chansen till det. Solen skiner och vi njuter, vi hittade lite orörd offpist med bra snö i Champoluc idag och körde 4 åk på ungefär samma ställe. Resten av skidåkningen tillbringades i pisten där vi carvade så det stod härliga till. 

Kommit fram till att south park och family guy är riktigt bra serier under min tid här hittils också, kommer att ha sett alltför mycket av dem när jag är påväg hem senare i vår. Att döma är meningslöst, ska försöka se till att sluta med sånt (inte bara tv serier utan människor också).


Kommentarer
Postat av: Hampus

Faaan vad nice! "E ju riktigt avundsjuk. Men jag f[r ocks[ min besk'rda del av sn;, skottade skallberget idag, och toppade det med riktigt fin bastning. 'r helt slut nu ju. well well. enjoy the good times!

2010-01-19 @ 23:58:38
URL: http://blondonloggen.blogspot.com
Postat av: Hanna

Åh vad mysigt och härligt allting låter! Kul att du har det bra!! Hur går det med kylan i lägenheten då? :P

2010-01-20 @ 09:11:46
URL: http://blondonloggen.blogspot.com
Postat av: Olle

Hampus:

Tänk på att jag lägger fram allt positivt och lämnar bort det negativa, mkt bra knep för mig att övertyga mig själv(speciellt med text, bara att läsa det om och om igen). Men måste medge att det är riktigt bra overall nu. Vad härligt med bastning må jag säga, kan tänka mig att du är helt mörbultad både efter skottning och bastning. Blir att basta som aldrig förr när jag är hemma i västerås igen. Tack detsamma, snart kommer good times långt ifrån skallberget för dig :)Hanna:

Jo visst är det underbart! :) Vi ligger ofta på stadiga 18 grader nu så det är riktigt bra, jämfört med innan iallafall. Vi var lite dumsnåla först och ville spara gas, men då blev det så himla kallt. Dumsnålingar är vi kan man lugnt säga.

2010-01-20 @ 22:15:24
URL: http://olleadriaan.blogg.se/
Postat av: Anna

haha låter härligt Olle :D Oj du kanske blir tvåsprkig när du kommer hem igen, om du förtsätter på detta vis ;) Ta de lugnt i backarna nu, puss på dig

2010-01-22 @ 10:55:46
Postat av: Olle

Haha ja det låter härligt va :) tror ja umgås för lite med italienare för att lära mig så fort. Men jag kan nog lite enklare fraser när jag kommer hem :). Ska ta det relativt lugnt nu i backarna, du behöver inte vara orolig. Puss på dig med ;)

2010-01-22 @ 20:45:22
URL: http://olleadriaan.blogg.se/

Kommentera inlägget här:

Namn:
Kom ihåg mig?

E-postadress: (publiceras ej)

URL/Bloggadress:

Kommentar:

Trackback
RSS 2.0